06-02-11

Fibro en alcohol

Alcohol is niet meer aan mij besteedt en dat vind ik spijtig want was is er gezelliger dan een glaasje op een feestje, in de zomer op een terrasje of gewoon af en toe 's avonds thuis. In het begin van mijn 'ziekte' begreep ik maar niet hoe het kwam dat ik er zo slecht tegen kon en testte ik een paar alcoholische drankjes uit. Ik probeerde Porto maar voelde me na een paar nipjes al alsof ik een fles had soldaat gemaakt, net zo met Baileys -wat ik toch wel lekker vond- maar ook dat moest van m'n lijstje. Wat te denken van een Martini on the rocks...gaf hetzelfde resultaat als hierboven aangehaald! Ik schakelde over naar bepaalde biersoorten die minder procent alcohol bevatte...ook dat was een flop! Daar stond ik dan, was ik dan gedoemd om bij gelegenheden en gezelligheden me te houden aan een kopje koffie, thee of frisdranken? Toch probeerde ik nog één drankje...namelijk tafelbier...ik noemde dat het laagste van het laagste aan alcohol percentage, maar zelfs dat hele kleine beetje voelde ik zijn werk doen in al mijn spieren! Niet dat mijn spieren er pijnlijker van worden, wel heel slapjes en ik moeilijkheden krijg om me staande te houden. Er zit dus niks anders op dan me te houden aan koffie, thee en frisdranken...alhoewel ik, als ik me heel goed voel, toch weer probeer om een glaasje te drinken...met de gekende gevolgen!

Gepost door maike in Fibromyalgie | Commentaren (7) | Tags: fibromyalgie

Commentaren

niet zo leuk hé
meer dan één glaasje moet ik ook niet drinken
en het is inderdaad uittesten wat het beste lukt
ik vind wijn lekker maar ik krijg er gezwollen handen van, een bonkend hart en ook net het gevoel alsof ik niet meer samenhoud, dus ik drink het zelden en als ik het drink is het twee nipjes om eens te proeven :-)
wat het beste bevalt is champagne, ja duur meiske ben ik hihi
Vroeger dronk ik nooit bier maar wou het toch eens uittesten ook, en eigenlijk valt dat nog mee, nikske bonkend hart of gezwollen handen, maar wel zweefachtig
Heb je al een irish coffee of zo geprobeerd? dat valt ook heel goed, toch bij mij

Gepost door: fotorantje | 06-02-11

Reageren op dit commentaar

Ik durf niks meer uitproberen fotorantje

Gepost door: maike | 06-02-11

De meningen zijn nogal verdeeld bij het thema fibro en alcohol. Er zijn ook mensen die heil zoeken in alcohol en die beweren dat het helpt tegen de pijn, maar dat is zich natuurlijk op heel glad ijs bewegen! Hier sluipt dan een groot risico tot verslaving en dat is niet de bedoeling.
Ik lust graag alles maar zorg ervoor dat ik zeker geen alcohol zal gebruiken als bestrijding tegen pijn. In de praatgroep komt alcohol ook al eens aan bod, ik bedoel het onderwerp en er zijn nog mensen die zelf zeggen daar alert voor te zijn omdat het helpt tegen de pijn.
Bij mij werkt het in elk geval niet als pijnstillend, maar mijn tolerantie is wel fel achteruit gegaan, ik kan er zo goed nie meer tegen!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 07-02-11

Reageren op dit commentaar

Ja, ken ik... zero tolerantie nog... direct beginnen zweven. En soms wil je dat wel natuurlijk, waar dan het gevaar op verslaving inzit, want je zit losser in je vel, voelt minder pijn.
Bij mij kan zelfs een pijnstiller mij dronken maken... gek hé?
We zullen het maar bij 'met mate' houden zeker? Wat voor mij wil zeggen 'één glaasje en stop!'
Liefs,

Gepost door: Bientje | 08-02-11

Reageren op dit commentaar

Beetje zitten lezen ... nu weet ik wat fibromyalgie is ... (waarom zet je dat zo vanonder?). Ik wens je beterschap en geen pijn meer. Afa

Gepost door: Afa | 06-03-11

Reageren op dit commentaar

Nu je het zegt is het me ook opgevallen en heb het aangepast.

Gepost door: maike | 13-03-11

Tof! Duidelijk!

Gepost door: Afa | 13-03-11

De commentaren zijn gesloten.