05-09-10

Oude handen

Door langdurig gebruik van cortisone zien mijn handen er oud uit, echt oud. De huid is doorschijnend, staat vol met ouderdomsvlekken en de kleine adertjes zie je liggen. In de zomer komen daar nog eens sproetjes bij en in de winter vallen de ouderdomsvlekken op omdat je wit ziet. Als ik toendertijd had geweten welke schade cortisone je toebrengt, was ik er nooit aan begonnen! Had en als...het is gebeurd en ik moet ermee verder. Cortisone onderdrukt pijn maar neemt de oorzaak niet weg, en er is geen enkele dokter noch specialist die mij zoiets nog mag voorschrijven! Zelfs de huid over gans mijn lichaam is aangetast door cortisone, ze is dun, droog en broos. Ik ben zelfs een beetje terughoudend geworden om mijn handen voluit te tonen. Veertien jaar geleden moest je aan de dokter/specialist niks vragen, zij schreven iets voor en dat ging je halen bij de apotheker. Toch wijs ik hen niet met de vinger, want toendertijd wist men bijna niks over fibromyalgie en als men jouw pijn al iets kon verlichten met eender wat, was het al een hele prestatie. Maar vandaag de dag raad ik iedereen met pijn aan om zeker van cortisone af te blijven!

Gepost door maike in Fibromyalgie | Commentaren (2) | Tags: cortisone, fibromyalgie

Commentaren

Hey Maike, ik denk dat die je zowiezo van fibro van die perkamenten handen krijg! Ik heb nog maar weinig cortisone genomen en heb ook zo'n handen! IK herken er de handen in van mijn grootmoeder alleen was zij meer dan tachtig eer zijn zulke handen had!
groetjes

Gepost door: christa | 05-09-10

Reageren op dit commentaar

En ik heb net zulke handen als ons moeke op vergevorderde leeftijd had. Maar als ik er nu naar kijk, is het alsof zij heel dicht bij me is en dat voelt dan weer goed aan.

Gepost door: maike | 06-09-10

De commentaren zijn gesloten.